Proteine Pizza

Proteine pizza
Ingredienten bodem
  • 100ml warm water (40 graden)
  • 1 zakje gist (6 gram)
  • 1 theelepel suiker
  • 130 gram amandelmeel
  • 50 gram whey
  • 1 theelepel xanthaan gom
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • Italiaans gedroogde kruiden naar smaak
  • 30ml olijfolie

 

Ingrediënten toppings
  • 100 gram passata di pomodoro
  • Zout, peper en Italiaanse kruiden
  • 75 gram cherry tomaatjes
  • 100 gram mozzarella
  • Verse basilicum
Stap 1
  • Meng het warme water met de gist en suiker (niet warmer dan 40 graden, anders gaat de gist kapot en no worries, de suiker wordt opgegeten door de gist).
  • Zet dit op een warme plek voor 10 minuten zodat het kan bloeien.
  • Meng ondertussen de amandelmeel, whey, xanthaan gom, bakpoeder, zout en Italiaanse kruiden.
  • Voeg na 10 minuten het gist water en olijfolie toe aan de droge ingrediënten en schep dit tot om tot een egale deegbal.

 

Stap 2
  • Laat de kom voor 30 minuten, bedekt met een theedoek, weer op een warme plek staan zodat het kan rijzen.
  • Verwarm de hete lucht oven voor op 180 graden.

 

Stap 3
  • Vorm de pizzabodem op een bakplaat met bakpapier met je handen.
  • Het is een plakkerige deeg, dus uitrollen met een deegroller gaat niet werken.
  • Het beste kun je werken met natte handen, dus zet een schaaltje water erbij.
  • Maak de bodem ongeveer 1cm dik.
  • Als je de pizza bodem te dik laat, kan het aan de droge kant zijn.
Stap 4
  • Bak vervolgens de pizza bodem voor 8 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen de passata di pomodoro met de kruiden en snijd de cherry tomaatjes en mozzarella in plakjes.
  • Verdeel na 10 minuten de toppings over de pizzabodem en plaats de pizza weer terug voor 5 minuten zodat de kaas smelt.
Macro’s

Macro’s per ½ pizza

  • 755 kcal
  • 9 gram koolhydraten
  • 63 gram vet
  • 42 gram eiwit

Het formulier is succesvol verzonden!