Ingredienten bodem
- 100ml warm water (40 graden)
- 1 zakje gist (6 gram)
- 1 theelepel suiker
- 130 gram amandelmeel
- 50 gram whey
- 1 theelepel xanthaan gom
- 1 theelepel bakpoeder
- Snuf zout
- Italiaans gedroogde kruiden naar smaak
- 30ml olijfolie
Ingrediënten toppings
- 100 gram passata di pomodoro
- Zout, peper en Italiaanse kruiden
- 75 gram cherry tomaatjes
- 100 gram mozzarella
- Verse basilicum
Stap 1
- Meng het warme water met de gist en suiker (niet warmer dan 40 graden, anders gaat de gist kapot en no worries, de suiker wordt opgegeten door de gist).
- Zet dit op een warme plek voor 10 minuten zodat het kan bloeien.
- Meng ondertussen de amandelmeel, whey, xanthaan gom, bakpoeder, zout en Italiaanse kruiden.
- Voeg na 10 minuten het gist water en olijfolie toe aan de droge ingrediënten en schep dit tot om tot een egale deegbal.
Stap 2
- Laat de kom voor 30 minuten, bedekt met een theedoek, weer op een warme plek staan zodat het kan rijzen.
- Verwarm de hete lucht oven voor op 180 graden.
Stap 3
- Vorm de pizzabodem op een bakplaat met bakpapier met je handen.
- Het is een plakkerige deeg, dus uitrollen met een deegroller gaat niet werken.
- Het beste kun je werken met natte handen, dus zet een schaaltje water erbij.
- Maak de bodem ongeveer 1cm dik.
- Als je de pizza bodem te dik laat, kan het aan de droge kant zijn.
Stap 4
- Bak vervolgens de pizza bodem voor 8 minuten in de oven.
- Meng ondertussen de passata di pomodoro met de kruiden en snijd de cherry tomaatjes en mozzarella in plakjes.
- Verdeel na 10 minuten de toppings over de pizzabodem en plaats de pizza weer terug voor 5 minuten zodat de kaas smelt.
Macro’s
Macro’s per ½ pizza
- 755 kcal
- 9 gram koolhydraten
- 63 gram vet
- 42 gram eiwit