
World Vegan day is here.
Binky viert dit met deze overheerlijke volledig Vegan cupcakes met als topping gecrushte pistache nootjes.
Ingrediënten:
Cupcakes:
- 150 gram tarwemeel
- 30 gram Binky vegan complete
- 50 gram suikervervanger
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel baking soda
- Snufje zout
- 150 ml plantaardige melk
- 50 gram gesmolten plantaardige boter
- 10 ml vanille extract
- Eventueel groene kleurstof
Ingrediënten:
Vegan botercrème
- 100 gram plantaardige boter
- 75 gram plantaardige roomkaas
- 50 gram poedersuikervervanger
- 5 ml vanille
- 30 gram pistache nootjes
Stap 1:
- Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
- Vet een cupcake vorm in of zet 4 cupcake vormpjes klaar.
- Pak dan vervolgens een grote mengkom en voeg hier het tarwemeel, vegan complete, suikervervanger, bakpoeder, baking soda en zout aan toe.
- Smelt in een andere kom de roomboter en voeg hier de plantaardige melk en vanille extract aan toe.
Stap 2:
- Schenk de natte ingrediënten dan bij de droge ingrediënten en mix dit tot een egaal cupcake beslag.
- Schenk dit beslag vervolgens in de cupcake vormpjes en plaats deze in de oven.
- Bak de cupcakes voor 20 minuten.
- Check vervolgens even met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn.
- Laat ze daarna helemaal afkoelen.
Stap 3:
- Maak ondertussen de vegan botercrème.
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.
- Klop de roomboter luchtig en voeg hier eetlepel voor eetlepel de plantaardige roomkaas aan toe.
- Mix dit tot een romige botercrème en voeg dan ook de poedersuikervervanger en vanille extract aan toe.
Stap 4:
- Schep de botercrème vervolgens in een spuitzak met stermondje en decoreer de cupcakes.
- Hak de pistache nootjes klein en verdeel dit tot slot over de botercrème heen.
- Smakelijk!
Macro's:
Voedingswaarden (1/4 zonder topping)
- 262 calorieën
- 29 gram koolhydraten
- 11.5 gram vetten
- 9.4 gram eiwitten