Zoeken

Heerlijke zomers blauwe bessen panna cotta

Blauwe bessen panna cotta met whey

Probeer deze heerlijke eiwitrijke panna cotta

Ingredienten:

  • 200 gr vloeibare slagroom 
  • 200 gr kwark 
  • 150 gr blauwe bessen 
  • 3 à 4 gelatine blaadjes 
  • 2 el erythritol 
  • 1 el Pure whey isolate Binky 
  • afwerking: 
  • amandelschilfers 
  • kokosschilfers 
  • enkele losse blauwe bessen 

Stap 1:

  • Neem een kommetje met koud water en laat daarin de gelatine blaadjes weken. 
  • Neem een pan, doe hierin de slagroom, kwark, erythritol en de Pure whey poeder en verwarm op een zacht vuurtje. 
  • Blijf goed roeren. 
  • Snij de blauwe bessen in kleine stukjes en voeg deze al roerend toe aan het slagroom mengsel. 
  • Blijf goed roeren tot alles mooi vermengd is en goed warm is. 

Stap 2

  • Haal van het vuur, doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij en roer terug goed, dat de gelatine mooi opgelost is. 
  • Neem de vormpjes/ glaasjes en verdeel dit mengsel over de glaasjes/vormpjes tot alles op is. 
  • Zet een nachtje in de koelkast voor op te stijven. 
  • Haal de volgende dag uit de vormpjes en dresseer mooi op een bord.

  • Rooster de amandelschilfers en kokosschilfers kort in een pan. 

  • Verdeel over de taartjes, doe er nog wat losse blauwe bessen op en geniet ! 

Voedingswaarde:

Voedingswaarde volgorde: per glaasje/stuk 

160,3 Kcal  

4,1 Koolhydraten 

33,0 gr Vetten  

8,1 gr Eiwit(ten) 

Ontvang 10% korting op jouw aankoop!

Schrijf je hier in

Het formulier is succesvol verzonden!