Paas recept Citroen panna cotta met collageen

Citroen panna cotta

Ingrediënten:

Panna cotta

  • 400 ml slagroom
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 scoop Binky pure collagen
  • 1 à el Steviala frost poeder citroen ( of 1 a 2 eetlepels citroen sap en 2 el zoetstof)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 tl vanillepoeder

Citroenlaag:

  • Sap van 1 citroen
  • 50 gr Steviala suiker
  • 4 el water
  • Eventueel wat citroenrasp
  • 2 blaadjes gelatine

Chocoladelaag:

  • Enkele el Steviala Oh Choc (of gesmolten chocoladesaus), verdeeld over de glaasjes

Stap 1:

Panna Cotta:

  • Neem een steelpan, doe er de slagroom, de pure collagen, de ongezoete amandelmelk, de steviala frost citroen en de vanillepoeder in en breng zachtjes aan de kook.
  • Blijf goed roeren voor ongeveer 5 à 8 min.
  • Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
  • Haal de steelpan van het vuur, doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij en roer tot alles mooi opgelost is.
  • Laat kort nog even afkoelen en verdeel dan over de glaasjes.
  • Zet in de koelkast voor op te stijven

Stap 2:

Citroenlaag:

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Neem een steelpan en doe de ingrediënten voor de citroenlaag er in.
  • Breng zachtjes aan de kook.
  • Haal van het vuur, doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij en roer goed.
  • Verdeel dit mengsel over de opgesteven pannacotta in de glaasjes.
  • Zet terug in de koelkast om op te stijven

Stap 3:

Chocoladelaag:

  • Neem enkele el Steviala Oh Choc en verdeel over de glaasjes.
  • Heb je dit niet, smelt enkele blokjes pure chocolade met wat kokosolie au-bain-marie en verdeel dit over de glaasjes.
  • Laat terug opstijven, versier naar keuze en geniet!

Macro's:

Voedingswaarde volgorde voor 1 glas

  • 382 Kcal
  • 4 Koolhydraten
  • 37 gr Vetten
  • 7 gr Eiwit(ten)

Het formulier is succesvol verzonden!