Creme brûlée koffie

Ingrediënten:

250 ml slagroom

1 el vers gemalen koffiebonen (of neem koffiepoeder)

3 el warme zwarte koffie

25 Gr zoetstof

3 eierdooiers

1 scoop Binky collagen

Stap 1:

  • Verwarm de oven voor op 180gr.
  • Giet de slagroom samen met de gemalen koffie in een steelpan en breng zachtjes aan de kook.
  • Roer goed!
  • Haal van het vuur, meng er de collageen poeder onder, roer goed en giet nadien door een zeef, zodat er geen korreltjes van de gemalen koffie meer aanwezig zijn.

Stap 2:

 

  • Maak een kleine kop koffie. 
  • Neem een kom, klop er de eierdooiers samen met de zoetstof in op, en giet er langzaam de warme slagroom bij… Blijf kloppen!
  • Giet er nu 3 a 4 el warme koffie bij, onder het voortdurend kloppen.
  • Verdeel nu over de kommetjes

Stap 3:

  • Zet deze kommetjes in een ovenschaal die voor de helft gevuld is met water.
  • Bak ongeveer 30 min in de oven. Bovenkant moet gestold zijn.
  • Haal uit, laat afkoelen en zet nachtje in de koelkast.
  • Haal uit en top af met naar keuze en geniet!

Macro's:

305 Kcal

4 Koolhydraten

22,5 gr Vetten

10 gr Eiwit(ten)

Het formulier is succesvol verzonden!