
Ingrediënten soep:
– 1 gele paprika
– 4 kleine gele tomaten
– 1 rode ui
– 1 stengel selderij
– Snufje tijm
– Snufje rozemarijn
– Groentebouillon naar keuze
– 16,5 gram Pure Collagen (Binky)
Stap 1
- Was en snij de groenten in fijne stukken
- Neem een kookpan, doe er wat boter in en stoof de ui aan
- Voeg nu de prei, paprika en selderij toe en stoof dit ook even aan
- Voeg als laatste de tomaten toe en roer alles goed om
Stap 2
- Doe 1 liter (of 1,5 liter indien je de soep dunner wilt) bij de groenten en laat goed doorkoken.
- Kruid bij met tijm en rozemarijn
- Wanneer de groenten klaar zijn. mix je deze volledig fijn (of grof als je van stukjes houdt)
Stap 3
- Meng nu de collageen poeder erdoor en roer dit goed
- Doe in een soepkom, besprenkel met wat peterselie of bieslook
Ingrediënten Crackers:
- 250 gram zadenmix naar keuze (lijnzaad, zonnebloempitten, chiazaad)
- 200ml water
- 45ml kokosolie
- 33 gram pure Whey Isolate (Binky)
Stap 1
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- leg twee vellen bakpapier klaar
- Smelt de kokosolie tot deze goed vloeibaar is
Stap 2
- Meng de zadenmix met het water en de kokosolie in een kom
- Neem een staafmixer en mix dit mengsel glad
- Meng nu 1 scoop Pure Whey erdoor en roer goed door
- Laat het geheel 15 min rusten
Stap 3
- Leg een vel bakpapier op het aanrecht, doe hier het beslag op en leg daarop nog een vel bakpapier
- Rol met een deegroller het beslag zo dun mogelijk
- Snij de vormen van de crackers uit het deeg
Stap 4
- Leg de vormen op de bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven 30-45 min tot ze krokant zijn
- Laat de crackers volledig afkoelen en serveer bij de soep
Macro’s crackers:
- 348 Kcal
- 5,1 gr Koolhydraten
- 27 gr Vetten
- 35 gr Eiwitten
Macro’s soep:
- 71,8 Kcal
- 4,3 gr Koolhydraten
- 4,8 gr Vetten
- 31 gr Eiwitten