Gele paprika-collageen soep met eiwitrijke crackers

Paprika soep
Ingrediënten soep:

– 1 gele paprika
– 4 kleine gele tomaten
– 1 rode ui
– 1 stengel selderij
– Snufje tijm
– Snufje rozemarijn
– Groentebouillon naar keuze
– 16,5 gram Pure Collagen (Binky)

Stap 1
  • Was en snij de groenten in fijne stukken
  • Neem een kookpan, doe er wat boter in en stoof de ui aan
  • Voeg nu de prei, paprika en selderij toe en stoof dit ook even aan
  • Voeg als laatste de tomaten toe en roer alles goed om
Stap 2
  • Doe 1 liter (of 1,5 liter indien je de soep dunner wilt) bij de groenten en laat goed doorkoken.
  • Kruid bij met tijm en rozemarijn
  • Wanneer de groenten klaar zijn. mix je deze volledig fijn (of grof als je van stukjes houdt)
Stap 3
  • Meng nu de collageen poeder erdoor en roer dit goed
  • Doe in een soepkom, besprenkel met wat peterselie of bieslook
Ingrediënten Crackers:
  • 250 gram zadenmix naar keuze (lijnzaad, zonnebloempitten, chiazaad)
  • 200ml water
  • 45ml kokosolie
  • 33 gram pure Whey Isolate (Binky)
Stap 1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • leg twee vellen bakpapier klaar
  • Smelt de kokosolie tot deze goed vloeibaar is
Stap 2
  • Meng de zadenmix met het water en de kokosolie in een kom
  • Neem een staafmixer en mix dit mengsel glad
  • Meng nu 1 scoop Pure Whey erdoor en roer goed door
  • Laat het geheel 15 min rusten
Stap 3
  • Leg een vel bakpapier op het aanrecht, doe hier het beslag op en leg daarop nog een vel bakpapier
  • Rol met een deegroller het beslag zo dun mogelijk
  • Snij de vormen van de crackers uit het deeg
Stap 4
  • Leg de vormen op de bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven 30-45 min tot ze krokant zijn
  • Laat de crackers volledig afkoelen en serveer bij de soep
Macro’s crackers:
  • 348 Kcal
  • 5,1 gr Koolhydraten
  • 27 gr Vetten
  • 35 gr Eiwitten
Macro’s soep:
  • 71,8 Kcal
  • 4,3 gr Koolhydraten
  • 4,8 gr Vetten
  • 31 gr Eiwitten
Winkelwagen
Scroll naar boven