Binky’s Kerst panna cotta. Wat een fantastische verwennerij.
Ingrediënten:
Recept voor 4 potjes:
- 3 blaadjes gelatine
- 300 ml slagroom
- 200 ml ongezoete amandelmelk
- 1 vanillestokje
- 2 el Steviala kristal sweet vanilla
- 1 scoop Binky Whey Protein
- Rode vruchten laag:
- 250 gr rood fruit
- 50 gr Steviala erythritol
- 4 blaadjes gelatine
- 3 el water
Stap 1:
- Week de gelatine in koud water.
- Doe de slagroom met de amandelmelk in een steelpannetje.
- Schraap het merg van het vanillestokje en doe dit erbij in de pan.
- Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer.
- Haal van het vuur en laat 5 min afkoelen
Stap 2:
- Doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes en de whey protein poeder bij en roer tot het opgelost is.
- Doe er de Steviala kristal sweet bij en roer nogmaals.
- Giet in 4 glaasjes.
- Zet in een houdertje schuin en laat volledig opstijven in de koelkast
Stap 3:
- Maak nu de rode vruchten laag.
- Week de gelatine blaadjes in koud water
- Verwarm het rood fruit met de erythritol en 2 el water in een steelpan.
- Laat zachtjes sudderen tot het fruit volledig zacht is.
- Haal door een zeef, zodat je alleen het sap hebt.
- Laat even afkoelen.
Stap 3:
- Doe hier de uitgeknepen gelatine blaadjes bij en roer tot het volledig opgelost is.
- Giet dit nu heel zachtjes op de opgesteven panna cotta en laat opnieuw opstijven in de koelkast.
- Top af naar keuze.
Macro’s
Voedingswaarde volgorde: per portie
- 284 Kcal
- 5,15 Koolhydraten
- 27 gr Vetten
- 10,75 gr Eiwit(ten)