Kerstrecept Panna cotta

Binky’s Kerst panna cotta. Wat een fantastische verwennerij. 

Ingrediënten:

Recept voor 4 potjes:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 300 ml slagroom
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 vanillestokje
  • 2 el Steviala kristal sweet vanilla
  • 1 scoop Binky Whey Protein
  • Rode vruchten laag:
  • 250 gr rood fruit
  • 50 gr Steviala erythritol
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 el water

Stap 1:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe de slagroom met de amandelmelk in een steelpannetje.
  • Schraap het merg van het vanillestokje en doe dit erbij in de pan.
  • Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer. 
  • Haal van het vuur en laat 5 min afkoelen

Stap 2:

  • Doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes en de whey protein poeder bij en roer tot het opgelost is. 
  • Doe er de Steviala kristal sweet bij en roer nogmaals.
  • Giet in 4 glaasjes.
  • Zet in een houdertje schuin en laat volledig opstijven in de koelkast

Stap 3:

  • Maak nu de rode vruchten laag.
  • Week de gelatine blaadjes in koud water
  • Verwarm het rood fruit met de erythritol en 2 el water in een steelpan.
  • Laat zachtjes sudderen tot het fruit volledig zacht is.
  • Haal door een zeef, zodat je alleen het sap hebt.
  • Laat even afkoelen.

Stap 3:

  • Doe hier de uitgeknepen gelatine blaadjes bij en roer tot het volledig opgelost is.
  • Giet dit nu heel zachtjes op de opgesteven panna cotta en laat opnieuw opstijven in de koelkast.
  • Top af naar keuze.

Macro’s

Voedingswaarde volgorde: per portie

  • 284 Kcal
  • 5,15 Koolhydraten
  • 27 gr Vetten
  • 10,75 gr Eiwit(ten)

Het formulier is succesvol verzonden!