Keto Pepernoten taart vol eiwitten

Suikervrije pepernoten taart
Pepernoten
Kwarktaart bodem
  • 100 gram amandelmeel
  • 20 gram whey
  • Snufje zout
  • Snufje speculaaskruiden
  • 75 gram roomboter
  • 50 gram Steviala 2 Sweet
Vulling
Toppings
Karamel saus
  • 50 gram Steviala Ery-Bronze
  • 50 gram Steviala Sweet & Gold
  • 75 ml slagroom
  • 40 gram roomboter
Stap 1
  • Verwarm dan de oven voor op 180 graden.
  • Meng het amandelmeel, whey, zout, speculaaskruiden, roomboter en de Steviala 2 Sweet.
  • Kneed dit tot een egale deegbal.
  • Bekleed een springvorm van 18cm doorsnede met bakpapier en verdeel de deeg in de springvorm.
  • Bak de bodem voor 20 tot 25 minuten of totdat deze mooi bruin kleurt.
  • Laat het daarna helemaal afkoelen.
Stap 2
  • Als de taartbodem is afgekoeld ga je aan de slag met de appelkwarktaart vulling.
  • Wel eerst de gelatineblaadjes in koud water.
  • Meng in een grote kom de kwark, room, Steviala Frost, collageen en vanille extract. Smelt de gelatineblaadjes met een beetje water in een sauspannetje.
  • Voeg de gesmolten gelatine aan de kwark laag toe en meng dit goed.
  • Schep dan de helft van de protein pepernoten door de kwark laag.
  • Schenk de vulling op de inmiddels afgekoelde taartbodem.
  • Laat de kwarktaart minimaal 3 uur opstijven, maar het liefst een hele nacht.
Gebakken appel
  • Verwarm de olie in een pan.
  • Snijd de appel in stukjes en bak de appel in de pan met de Steviala Ery-Bronze en kaneel totdat het zacht is geworden.
  • Laat dit helemaal afkoelen.
Suikervrije Karamelsaus
  • Voeg de Steviala Ery-Bronze, Sweet & Gold, 50 ml slagroom en roomboter aan een sauspannetje toe en roer dit goed.
  • Zet het vuur op midden-hoog en laat de caramel langzaam inkoken.
  • Wanneer de caramel saus blijft plakken aan de achterkant van een lepel is het klaar.
  • Schenk de saus in een kommetje en laat dit afkoelen.
  • Schenk dan nog 25 ml van de slagroom bij de caramel saus en roer goed.
Decoratie
  • Decoreer tot slot de kwarktaart.
  • Verdeel eerst de caramel saus, dan de gebakken appel en maak het af met de suikervrije pepernoten.
Macro’s per taartpunt (15 punten)
  • 243 calorieën
  • 3.8 gram koolhydraten
  • 20.2 gram vetten
  • 11.4 gram eiwitten
Winkelwagen
Scroll naar boven