
Pepernoten
- 100 gram amandelmeel
- 30 gram whey
- 75 gram roomboter
- 3 eetlepel speculaaskruiden
- 50 gram Steviala Kristal Sweet Kaneel
- Snufje zout
- 15ml room
Kwarktaart bodem
- 100 gram amandelmeel
- 20 gram whey
- Snufje zout
- Snufje speculaaskruiden
- 75 gram roomboter
- 50 gram Steviala 2 Sweet
Vulling
- 800 gram kwark
- 100 gram room
- 75 gram Steviala Frost
- 20 gram collageen
- 10 gram vanille extract
- 10 gelatine blaadjes
Toppings
- 2 appels
- 10 ml olie
- 1 eetlepel Steviala Ery-Bronze
- 1 theelepel kaneel
Karamel saus
- 50 gram Steviala Ery-Bronze
- 50 gram Steviala Sweet & Gold
- 75 ml slagroom
- 40 gram roomboter
Stap 1
- Verwarm dan de oven voor op 180 graden.
- Meng het amandelmeel, whey, zout, speculaaskruiden, roomboter en de Steviala 2 Sweet.
- Kneed dit tot een egale deegbal.
- Bekleed een springvorm van 18cm doorsnede met bakpapier en verdeel de deeg in de springvorm.
- Bak de bodem voor 20 tot 25 minuten of totdat deze mooi bruin kleurt.
- Laat het daarna helemaal afkoelen.
Stap 2
- Als de taartbodem is afgekoeld ga je aan de slag met de appelkwarktaart vulling.
- Wel eerst de gelatineblaadjes in koud water.
- Meng in een grote kom de kwark, room, Steviala Frost, collageen en vanille extract. Smelt de gelatineblaadjes met een beetje water in een sauspannetje.
- Voeg de gesmolten gelatine aan de kwark laag toe en meng dit goed.
- Schep dan de helft van de protein pepernoten door de kwark laag.
- Schenk de vulling op de inmiddels afgekoelde taartbodem.
- Laat de kwarktaart minimaal 3 uur opstijven, maar het liefst een hele nacht.
Gebakken appel
- Verwarm de olie in een pan.
- Snijd de appel in stukjes en bak de appel in de pan met de Steviala Ery-Bronze en kaneel totdat het zacht is geworden.
- Laat dit helemaal afkoelen.
Suikervrije Karamelsaus
- Voeg de Steviala Ery-Bronze, Sweet & Gold, 50 ml slagroom en roomboter aan een sauspannetje toe en roer dit goed.
- Zet het vuur op midden-hoog en laat de caramel langzaam inkoken.
- Wanneer de caramel saus blijft plakken aan de achterkant van een lepel is het klaar.
- Schenk de saus in een kommetje en laat dit afkoelen.
- Schenk dan nog 25 ml van de slagroom bij de caramel saus en roer goed.
Decoratie
- Decoreer tot slot de kwarktaart.
- Verdeel eerst de caramel saus, dan de gebakken appel en maak het af met de suikervrije pepernoten.
Macro’s per taartpunt (15 punten)
- 243 calorieën
- 3.8 gram koolhydraten
- 20.2 gram vetten
- 11.4 gram eiwitten