Koningsdag slagroom koekjes (zonder suiker)

Slagroom koekjes zonder suiker

Ingrediënten:

Ingrediënten koekjes

  • 50 gram Steviala amandelmeel
  • 25 gram Binky whey
  • 30 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel
  • 30 gram roomboter (op kamertemperatuur)

Ingredienten:

Ingrediënten slagroom topping

  • 300 ml slagroom
  • 40 gram Steviala Frost (Appelsien of Vanille)
  • 2 gelatine blaadjes
  • Oranje, rood, en blauwe kleurstof

Ingredienten:

Ingrediënten chocolade topping

75 gram Steviala Dark Chocolate Melties

Steviala Rainbow sprinkles

Stap 1:

  • Begin eerst met de koolhydraatarme koekjes.
  • Meng het amandelmeel, de whey, Steviala Kristal Sweet Vanille, zout en kaneel samen in een mengkom. Snijd de roomboter in blokjes voeg dit aan de mengkom toe.
  • Kneed dit vervolgens tot een egale deegbal.
  • Verpak de deegbal in plasticfolie en laat dit voor 1 uur rusten in de koelkast.

Stap 2:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol de deeg dan uit en steek hier 10 koekjes uit.
  • Leg deze koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes totdat ze mooi bruin kleuren.
  • Laat ze daarna helemaal afkoelen.

Stap 3:

  • Ga ondertussen aan de slag met de slagroom topping.
  • Klop de slagroom vervolgens stijf, samen met de Steviala Frost (Appelsien of Vanille).
  • Wel ondertussen 2 gelatineblaadjes in een kommetje met koud water.
  • Laat de gelatineblaadjes smelten in een sauspannetje met 2 eetlepels water.
  • Laat dit kort afkoelen en voeg dan 2 eetlepels van de slagroom toe.
  • Meng dit goed door en schenk het gelatine mengsel dan langzaam bij de opklopte slagroom.
  • Meng dit goed door en laat de slagroom dan voor 1 uur rusten in de koelkast.

Stap 4:

  • Verdeel de slagroom dan over 5 kommetjes.
  • Voeg aan elk kommetje een beetje kleurstof toe en roer dit goed door.
  • Voeg dit aan een spuitzak met stermondje toe en spuit de slagroom dan op de koekjes.
  • Zet de slagroom koekjes vervolgens in de vriezer voor 15 minuten.

Stap 5:

  • Smelt tot slot de Steviala Dark Chocolate Melties en verdeel dit over de slagroom koekjes heen.
  • Verdeel dan nog wat Rainbow sprinkles hierover heen.
  • Aangezien de slagroom nu goed koud is wordt de chocolade ook snel hard.
  • Zet eventueel de koekjes even in de koelkast totdat de chocolade verder hard is geworden.

Macro’s:

Macro’s per 1/10

  • 198 calorieën
  • 1.8 gram koolhydraten
  • 18.6 gram vetten
  • 4.3 gram eiwitten

Het formulier is succesvol verzonden!