Ingrediënten:
Ingrediënten koekjes
- 50 gram Steviala amandelmeel
- 25 gram Binky whey
- 30 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
- Snufje zout
- Snufje kaneel
- 30 gram roomboter (op kamertemperatuur)
Ingredienten:
Ingrediënten slagroom topping
- 300 ml slagroom
- 40 gram Steviala Frost (Appelsien of Vanille)
- 2 gelatine blaadjes
- Oranje, rood, en blauwe kleurstof
Ingredienten:
Ingrediënten chocolade topping
75 gram Steviala Dark Chocolate Melties
Steviala Rainbow sprinkles
Stap 1:
- Begin eerst met de koolhydraatarme koekjes.
- Meng het amandelmeel, de whey, Steviala Kristal Sweet Vanille, zout en kaneel samen in een mengkom. Snijd de roomboter in blokjes voeg dit aan de mengkom toe.
- Kneed dit vervolgens tot een egale deegbal.
- Verpak de deegbal in plasticfolie en laat dit voor 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 2:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol de deeg dan uit en steek hier 10 koekjes uit.
- Leg deze koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes totdat ze mooi bruin kleuren.
- Laat ze daarna helemaal afkoelen.
Stap 3:
- Ga ondertussen aan de slag met de slagroom topping.
- Klop de slagroom vervolgens stijf, samen met de Steviala Frost (Appelsien of Vanille).
- Wel ondertussen 2 gelatineblaadjes in een kommetje met koud water.
- Laat de gelatineblaadjes smelten in een sauspannetje met 2 eetlepels water.
- Laat dit kort afkoelen en voeg dan 2 eetlepels van de slagroom toe.
- Meng dit goed door en schenk het gelatine mengsel dan langzaam bij de opklopte slagroom.
- Meng dit goed door en laat de slagroom dan voor 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 4:
- Verdeel de slagroom dan over 5 kommetjes.
- Voeg aan elk kommetje een beetje kleurstof toe en roer dit goed door.
- Voeg dit aan een spuitzak met stermondje toe en spuit de slagroom dan op de koekjes.
- Zet de slagroom koekjes vervolgens in de vriezer voor 15 minuten.
Stap 5:
- Smelt tot slot de Steviala Dark Chocolate Melties en verdeel dit over de slagroom koekjes heen.
- Verdeel dan nog wat Rainbow sprinkles hierover heen.
- Aangezien de slagroom nu goed koud is wordt de chocolade ook snel hard.
- Zet eventueel de koekjes even in de koelkast totdat de chocolade verder hard is geworden.
Macro’s:
Macro’s per 1/10
- 198 calorieën
- 1.8 gram koolhydraten
- 18.6 gram vetten
- 4.3 gram eiwitten