Passievrucht-limoen cheese cake met collageen

Ingrediënten:

  • Springvorm van diameter 23 cm (8 à 10 pers)
Bodem:
  • 300 gr granola
  • 80 gr boter
  • 1 eiwit
Vulling:
  • 750 gr kwark of roomkaas
  • 300 ml slagroom
  • 2 scoops Binky Pure Collagen
  • Sap van 1 tot 2 limoenen
  • Vruchtvlees van 2 passievruchten
  • 4 à 5 el erythritol zoetstof
  • 6 gelatineblaadjes
  • 3 el water
  • Vruchtvlees van 4 passievruchten voor afwerking

Stap 1:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Begin met de bodem te maken
  • Maal de granola wat fijn met een mixer.
  • Smelt de boter even kort in de magnetron
  • Meng de granola met de boter en het eiwit in een kom.
  • Vet de springvorm lichtjes in, doe de granola erin en druk goed dit goed aan.
  • Strijk de granola mooi glad en bak 15 à 20 min in de oven.
  • Haal uit en laat afkoelen

Stap 2:

Vulling maken:
  • Meng de kwark met de Pure Collagen en de erythritol in een kom.
  • Doe de gelatineblaadjes in een kommetje met water en laat weken.
  • Verwarm 3 el water, en doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij en voeg dit bij het kwarkmengsel, roer goed om.
  • Klop de slagroom op in een andere kom.
  • Roer de slagroom zachtjes onder de kwark.
  • Doe er als laatste het sap van de limoenen bij en het vruchtvlees van de passievruchten.

Stap 3:

  • Doe het kwark/slagroom mengsel nu bovenopde bodem in de springvorm.
  • Strijk bovenaan mooi glad en laat een nachtje opstijven in de koelkast.
  • Bestrijk de volgende dag de bovenkant van de cheesecake met het vruchtvlees van de passievruchten, bestrooi met nog wat granolaen top eventueel nog verder af naar keuze.
  • Geniet !

Macro's:

  • 357 Kcal
  • 9 gr Koolhydraten
  • 27 gr Vetten
  • 17 gr Eiwit(ten

Het formulier is succesvol verzonden!