Proteine kibbeling

Proteine kibbeling
Ingredienten:
  • 400 gram kabeljauw
  • Beetje kokosmeel
  • 25 gram collageen
  • 75 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 75ml bubbelwater
  • Olie om in te bakken (zou geen olijfolie gebruiken)

 

Stap 1
  • Snijd de kabeljauw in even grote stukken.
  • Rol deze stukken kabeljauw door de kokosmeel zodat er een laagje met de meel ontstaat.
  • Meng in een kom de collageen, amandelmeel, bakpoeder en het zout.
  • Voeg de eieren en bubbelwater toe en laat dit voor 10 minuten staan.
Stap 2
  • Schenk de olie in een sauspannetje (ongeveer 5cm hoog) en laat dit op temperatuur komen (tussen 170 en 180 graden).
  • Dip de kabeljauw stukken in het beslag, laat dit een beetje uitlekken en bak dan in de olie. Afhankelijk van de grootte van je pannetje kun je het beste per 3 stukken kabeljauw werken.
  • Bak totdat de buitenkant mooi bruin kleurt. Dit kan 4 tot 6 minuten duren.
  • Laat vervolgens uitlekker op keukenpapier.
Macro’s per portie (recept maakt 3 porties)
  • 287 calorieën
  • 1,4 gram koolhydraten
  • 15,9 gram vet
  • 34,6 gram eiwit

 

Winkelwagen
Scroll naar boven