Suikervrije Prosecco cupcakes (O&N)

Prosecco cupcakes

Ingredienten:

Prosecco cupcakes

  • 2 eieren
  • 100 gram zachte roomboter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 ml prosecco
  • 150 gram amandelmeel
  • 25 gram kokosmeel
  • 30 gram pure whey isolate
  • 75 gram Steviala Kristal Sweet
  • ½ theelepel baking soda
  • Snufje zout

Prosecco botercrème

  • 200 gram zachte roomboter
  • 100 gram roomkaas
  • 50 ml prosecco
  • 5 ml vanilla extract
  • 50 gram Steviala Frost

Stap 1:

  • Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Klop eerst de roomboter op in een keukenmachine.
  • Voeg dan de eieren, het vanille extract, amandelmeel, kokosmeel, pure whey isolate, Steviala Kristal Sweet, baking soda en een snufje zout toe.
  • Meng tot een egaal beslag.

Stap 2:

  • Verdeel dit beslag in 12 cupcake vormpjes.
  • Bak de cupcakes vervolgens voor 25 minuten in de oven. Check dan met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn.
  • Laat de cupcakes vervolgens helemaal afkoelen.

Stap 3:

  • Ondertussen kun je ook aan de slag gaan met de prosecco botercrème.
  • Klop hiervoor de roomboter samen met de roomkaas, prosecco, vanille extract en de Steviala Frost.
  • Schep dit in een spuitzak en laat dit voor minimaal 1 uur rusten in de koelkast. 
  • Maak de cupcakes af met de prosecco botercrème.

Macro's:

Voedingswaarde per portie (1/12)

  • 306 calorieën
  • 1.8 gram koolhydraten
  • 29.3 gram vetten
  • 6.4 gram eiwitten

Het formulier is succesvol verzonden!