Ingredienten:
Prosecco cupcakes
- 2 eieren
- 100 gram zachte roomboter
- 1 theelepel vanille extract
- 100 ml prosecco
- 150 gram amandelmeel
- 25 gram kokosmeel
- 30 gram pure whey isolate
- 75 gram Steviala Kristal Sweet
- ½ theelepel baking soda
- Snufje zout
Prosecco botercrème
- 200 gram zachte roomboter
- 100 gram roomkaas
- 50 ml prosecco
- 5 ml vanilla extract
- 50 gram Steviala Frost
Stap 1:
- Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Klop eerst de roomboter op in een keukenmachine.
- Voeg dan de eieren, het vanille extract, amandelmeel, kokosmeel, pure whey isolate, Steviala Kristal Sweet, baking soda en een snufje zout toe.
- Meng tot een egaal beslag.
Stap 2:
- Verdeel dit beslag in 12 cupcake vormpjes.
- Bak de cupcakes vervolgens voor 25 minuten in de oven. Check dan met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn.
- Laat de cupcakes vervolgens helemaal afkoelen.
Stap 3:
- Ondertussen kun je ook aan de slag gaan met de prosecco botercrème.
- Klop hiervoor de roomboter samen met de roomkaas, prosecco, vanille extract en de Steviala Frost.
- Schep dit in een spuitzak en laat dit voor minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
- Maak de cupcakes af met de prosecco botercrème.
Macro's:
Voedingswaarde per portie (1/12)
- 306 calorieën
- 1.8 gram koolhydraten
- 29.3 gram vetten
- 6.4 gram eiwitten