
Ingredienten roomlaag
- 50ml slagroom
- 25 gram mascarpone
- 5 gram vanille extract
- 1 eidooier
- 15 gram suikervervanger in poedervorm (ik gebruikte Steviala frost)
Ingrediënten pannenkoeken:
- 50 gram amandelmeel
- 10 gram kokosmeel
- 20 gram Binky whey Isolate
- 20 gram vanille suikervervanger (ik gebruikte Steviala sweet vanilla)
- ½ theelepel bakpoeder
- 50ml amandelmelk
- 25ml espresso
- 5 gram vanille extract
- 1 ei + 1 eiwit (van het ei van de roomlaag)
- 10 gram cacaopoeder
- 10 gram roomboter om in te bakken
Bereidingswijze room laag:
- Klop eerst de slagroom op en voeg daarna de mascarpone toe.Scheid 1 eidooier van het eiwit.
- Bewaar het eiwit voor het pannenkoeken beslag
- Meng de eidooier, vanille extract en suikervervanger door het slagroom-mascarpone mengsel.
- Laat dit voor minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
Bereidingswijze pannenkoeken:
- Meng alle droge ingrediënten (behalve de cacaopoeder).
- Voeg de amandelmelk, 1 ei en 1 eiwit toe en meng tot een egaal beslag.
- Smelt de roomboter in een pan en bak de pannenkoeken.
- Gebruik eventueel dessert vormen voor mooie ronde pannenkoekjes.
Macro’s
6 pannenkoeken uit het beslag en maakte hier 2 porties van.
- Per portie kom ik dan uit op
- 465 calorieën
- 5,1 gram koolhydraten, 38,8 gram vet
- 28,4 gram eiwit